Zoek uw duikentra

Kwaliteit Management Programma

Doordat de instructeurs en centra van IAHD voor een groot deel met mensen met een beperking werken die niet altijd zichzelf in bescherming kunnen nemen, heeft IAHD heeft een uitgebreid kwaliteitsbescherming programma. Dit programma is zo ontwikkeld dat het niet alleen de IAHD cursisten en duikers beschermd door de kwaliteit van elke IAHD opleiding te bewaken, maar ook de IAHD instructeur en IAHD centre die opvalt door zijn uitmuntende opleidingsvaardigheden en inzet te kunnen belonen.

Om het kwaliteitsmanagement programma goed uit te kunnen voeren is het in diverse controle gebieden verdeeld:

Interne controle:
De interne controle wordt door IAHD zelf uitgevoerd. Tijdens elke IAHD opleiding kan deze bezocht worden door een vertegenwoordiger van IAHD die dan bekijkt of de gegeven opleiding aan alle IAHD regels voldoet. Daarnaast kan IAHD zogenaamde ‘spook klanten’ inzetten. Deze personen zijn geregistreerde cursisten tijdens een IAHD opleiding die worden benaderd door IAHD of ze een evaluatie willen doorgeven aan IAHD van het door IAHD opgegeven deel van de betreffende opleiding.

Externe controle:
De externe controle wordt bereikt door de feedback die we ontvangen van onze IAHD cursisten en duikers. Na afsluiting van een IAHD opleiding ontvang elke IAHD cursist een mail met het verzoek of deze een online-evaluatie wilt invullen die betrekking heeft op de afgesloten IAHD opleiding. Hierin worden specifieke vragen gesteld over de opleiding waardoor geëvalueerd kan worden of de IAHD instructeur aan alle vereisten heeft voldaan.

Vrijwillige feedback:
Als IAHD duiker kan je ook zelf je ervaringen doorgeven. Het kan zijn dat je een erg negatieve ervaring hebt gehad met een IAHD kaderlid of IAHD center. Wij horen dit dan graag van je zodat we dit kunnen onderzoeken en eventueel aanpassen om toekomstige problemen te voorkomen. Heb je een slechte ervaring, dan kan je dit doorgeven via een speciaal ‘negatieve ervaring formulier’.

Maar ook erg positieve ervaringen horen we graag. IAHD heeft een speciaal beloningsprogramma voor IAHD kaderleden en IAHD centers die demonstreren dat veiligheid , klantvriendelijkheid en professionele opleidingen hoog bij hun in het vaandel staan. Om dit door te geven hebben we een speciaal ‘positieve ervaring formulier’ ontwikkeld waar elke duiker zijn of haar positieve ervaringen op kan doorgeven.

Indien noodzakelijk kan een IAHD kaderlid of IAHD centre uit de IAHD organisatie worden uitgestoten. Dit kan gebeuren als er een zeer ernstig feit heeft gepleegd. Het uitstoten uit de IAHD organisatie gebeurt niet direct. Eerst worden alle feiten verzameld en worden alle personen die bij het feit zijn betrokken, inclusief de betrokkene, gehoord. Indien mogelijk wordt eerst geprobeerd om de betrokkene te corrigeren en eventueel een aanvullende opleiding te geven. Uitstoting gebeurd alleen indien de persoon of centre dit niet of onvoldoende doet of indien het feit dusdanig is dat uitstoting de enige oplossing is om de klant en/of de goede naam van IAHD organisatie te beschermen.

Wil je een erkend IAHD instructeur vinden, dan kan je dit hier opzoeken.

Wil je een erkend IAHD centre vinden, dan kan je dit hier opzoeken.

IAHD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2014 IAHD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧