Verrijkte luchtduiker 1

Eén van de beperkingen die we onder water hebben is de duiktijd. Hoe vaak gebeurt het niet dat je nog bezig bent om een mooi wrak te verkennen of het leven op een koraalrif en je duikcomputer of duikplanner zegt je dat je de duik moet afbreken omdat je anders in decompressietijd komt?

Duiken met een verrijkt luchtmengsel is de manier om deze duiktijd op een veilige wijze te verlengen en toch een geen-decompressieduik te maken. Duiken met een verrijkt luchtmengsel is niets nieuws. Al in de jaren 50 van de 20e eeuw werd dit met veel succes gedaan. Later werd het vaak alleen nog door beroepsduikers gedaan, maar voor de recreatieduiker heeft dit duikgas ook veel positieve mogelijkheden.

Tijdens de IAHD TECHNICAL specialty opleiding ‘verrijkte luchtduiker, niveau 1’ leer je hoe je op een veilige manier verrijkte lucht kan verkrijgen tot een percentage van 40% en hoe je daarmee moet duiken.

De IAHD TECHNICAL opleiding “Verrijkte luchtduiker, niveau 1” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
In dit deel leer je onder andere wat verrijkte lucht is en hoe je de limieten van elk van de gassen in een verrijkte lucht mengsel kan berekenen. Ook worden natuurlijk alle veiligheidsbepalingen die met een verrijkte lucht duik te maken hebben en het verkrijgen en testen van verrijkte lucht behandeld.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een buitenwaterlocatie leren hoe je het geleerde in het water moet uitvoeren. Je zult hierbij diverse verrijkte lucht gasmengsels gebruiken.

Voorvereisten:
• In het bezit van het IAHD brevet 'Zelfstandig duiker' (Duiker niveau 2) of een equivalent;
• Minimum leeftijd 14 jaar;
• Aantoonbare zwemvaardigheid;
• Goedgekeurde medische verklaring;
• Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:
• Geen decompressieduiken met verrijkte lucht apparatuur;
• Duiken met een andere 'Verrijkte lucht duiker, niveau 1' of hoger waarvan ten minste één van de twee meerderjarig is.

Erkenning:
Deze IAHD opleiding is ISO 11107 gecertificeerd. Dit betekent dat deze IAHD opleiding voldoet aan de hoogste internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid.

IAHD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2014 IAHD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧