Basis duikopleidingen

Duiken. Bijna geen enkel ander woord heeft zoveel mystiek. Wie verbaast zich er niet over hoeveel afwisseling je ziet als je een film over de onderwaterwereld bekijkt? En wie heeft niet al van kinds af aan het verlangen gehad om een deel uit te kunnen maken van dit eeuwenoude ecosysteem?

De basis duikopleidingen van IAHD zijn ontwikkeld voor de man of vrouw met een beperking die nog geen ervaring heeft met deze onderwaterwereld. Elke opleiding is speciaal aangepast aan het basis kennisniveau en lichamelijke mogelijkheden van deze cursist.

In diverse theoretische modulen wordt onder andere verteld hoe je duikapparatuur functioneert en hoe je lichaam zich aanpast aan de onderwater omgeving. Door eventueel gebruik te maken van het zogenaamde D-Learning systeem kan je de theoretische kennis op elk moment van de dag of nacht bestuderen, 7 dagen in de week en 24 uur per dag. Doordat je ook direct contact hebt met je persoonlijke IAHD instructeur, kan je direct je vragen stellen en hoef je dus niet te wachten totdat je naar de duikschool moet voor een theorieles.

Tijdens de praktische vaardigheden ga je, samen met je IAHD instructeur, in het water leren hoe je om moet gaan met de duikapparatuur, hoe je problemen kan voorkomen en ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

Voor de IAHD basisopleidingen geldt het zogenaamde 'partner niveau' systeem. Tijdens de opleiding wordt bepaald wat de cursist precies zelfstandig kan doen en wat niet. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel duikers en met welk niveau de duiker met een beperking als begeleiding dient te hebben. Door dit systeem is het voor bijna elke duiker met een beperking mogelijk om zijn of haar internationale duikbrevet te halen en veilig te duiken.

De basis duikopleidingen die IAHD in haar systeem heeft zijn:

Snorkelduiker

Voor iedereen die niet met persluchtapparatuur onderwater kan of wil, maar toch wilt genieten van de onderwaterwereld, heeft IAHD de 'Snorkelduiker' opleiding ontwikkeld.
In deze opleiding leer je welke technieken er allemaal zijn om, met een basis snorkeluitrusting, op en onder water te kunnen gaan. Door deze kennis en vaardigheden kan je toch op een veilige en ontspannen manier volop genieten van de onderwaterwereld.

SCUBA duikintroductie

Altijd al willen weten hoe het is om onderwater te ademen, maar je hebt geen zin om een volledige opleiding te volgen, dan is de IAHD 'SCUBA Duikintroductie' (duikintroductie met persluchtapparatuur) de perfecte mogelijkheid voor je.
Deze ‘SCUBA Duikintroductie’ kan gevolgd worden door individuen, paren of groepen en is ook een perfecte ‘uitdaging’ voor vrijgezellenfeesten, schoolfeesten, teambuildingstrainingen, bedrijfsuitjes, etc.

Beschermd Water Duiker

De IAHD "Beschermd Water Duiker" opleiding is voor de duiker met een lichamelijke of geestelijke beperking die niet in het vrije open water wil of kan duiken.
De theorie en zwembad oefeningen zijn gelijk aan de Open Water Duiker opleiding. Echter ter afsluiting worden alleen zwembad of beschermd water duiken gemaakt en geen open water duiken. De duiker is beperkt tot het beoefenen van de duiksport in een zwembad of daarmee vergelijkbaar beschermd water.

Open Water Duiker

De IAHD Open Water Duiker opleiding zorgt ervoor dat de duiker met een lichamelijke of geestelijke beperking de vereiste kennis en vaardigheden leert om veilig te duiken in een open water omgeving.
Alle trainingen zijn gebaseerd op het zo goed en veilig mogelijk uitvoering van de vereiste doelstellingen. Omdat niet elke duiker dezelfde beperking heeft, wordt er tijdens de opleiding gekeken wat de duiker wel en niet kan beheersen en wordt de opleiding daarop aangepast.

IAHD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2014 IAHD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧