Partner opleidingen

De opleidingen van de IAHD beperken zich niet alleen tot het opleiden van mensen met een beperking en de bijbehorende instructeur opleidingen.

Ook voor de niet-duikende familie en vrienden die willen assisteren bij de duikactiviteiten van de duiker met een beperking hebben we opleidingen. Daarnaast kunnen ook ervaren sportduikers opgeleid worden in het begeleiden van duikers met een beperking.

Afhankelijk van de opleiding wordt je verteld op welke wijze je om moet gaan met een duiker met een beperking om voor hem of haar het duiken nog plezieriger te maken. Door eventueel gebruik te maken van het zogenaamde D-Learning systeem kan je de theoretische kennis op elk moment van de dag of nacht bestuderen, 7 dagen in de week en 24 uur per dag. Doordat je ook direct contact hebt met je persoonlijke IAHD instructeur, kan je direct je vragen stellen en hoef je dus niet te wachten totdat je naar de duikschool moet voor een theorieles.

De partner duikopleidingen die IAHD in haar systeem heeft zijn:

Oppervlakte Assistentie Specialist

Dit programma is bedoeld voor niet-duikers en voor duikers die alleen maar een duiker met een lichamelijke of geestelijke beperking aan de waterkant willen assisteren.
Vaak brengen duikers met een beperking iemand met zich mee om te helpen bij het omkleden, vervoer, etc. Door dit programma zijn deze mensen actief betrokken bij de duikvoorbereiding en wordt het werk van de andere duikers eenvoudiger. Tevens geeft het de meegekomen partner meer inzicht in de duiksport.

Duikpartner

De IAHD Duikpartner opleiding is een gevorderden duikopleiding die ontworpen is om gebrevetteerde (reddings)duikers op te leiden in het begeleiden van duikers met een lichamelijke of geestelijke beperking.
Je leert hoe je om moet gaan met de verschillende typen handicaps en de psychologische aspecten die daarmee te maken hebben. Daarnaast leer je ook hoe je signalen moet geven aan bijvoorbeeld een blinde duiker. Natuurlijk worden ook diverse hulpmiddelen en medische situaties behandeld.

IAHD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2014 IAHD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧